top of page

Ungdomsleir i Chernivtsi

Oktober 2022

23 ungdommer som fikk 10 dager høstferie en i fredelig by i Ukraina, på grensa til Romania,

- med opplevelser, lek og masse masse o-løp

Takk til alle som bidro så vi kunne sponse denne turen.

10 dager O-camp i Chernivtsi for 23 barn. Siste dag var det minneløp for Oleksandr Sheremet, leder for klubben Клуб "Sever" fram til han blei drept i Irpin av Russiske soldater i mars.

Han hadde valgt å bli igjen der under okkupasjonen for å hjelpe de som ikke kunne flykte. Oleksandr hadde blitt 38 år i morgen. En av hans store drømmer var å arrangere en O-leir akkurat her i Chernivntsi.

Leiren er organisert og gjennomført av Olena Dotsenkosom veldig mange av dere kjenner fra hun var her i august med 43 barn og unge i UNO-camp'22.

Campen i Chernivtsi var sponset av Fiodor-Foreningen ved hjelp av alle dere som har gitt penger til dette formålet (Kr 16.000,- har dere bidratt med !! ).

Dere vet hvem det er, men som Olena skriver: "..det er urettferdig at dere som har sørget for at denne leiren gjennomføres ikke får anledning til å se all gleden i øynene på alle disse barna"

Det var opplevelser og konkurranser hver dag. Nattløp var det også, takket være lykter som Silva sponset via Frank Tore Berntsen, og tror "farge-røyk-starten" er inspirert av #nighthawk og Ole Grini Johansen.

Jeg har vedlagt et nesten vilkårlig utvalg av bilder. Tusen takk på vegne av barna og deres familier.

bottom of page