top of page

Hva kan barn og ungdom drive med i områder som stadig utsettes for rakett- og droneangrep?

Byen Okhtyrka med 48 000 innbyggere i Sumy-regionen ligger 30 km fra den russiske grensen. 24. februar 2022 ble det en av de første store bosetningene i Ukraina som ble angrepet av russiske inntrengere i stridsvogner og andre pansrede kjøretøy. I ukene som fulgte, beskjøt de russiske inntrengerne Okhtyrka daglig med rakettartilleri og luftangrep. Sentrum av byen med rådhus, varehuset, kultur- og fritidssenteret og det lokalhistoriske museet blei lagt i ruiner.

Andreiy og hans datter Alisa blei i byen hele tiden, og har nå gjenopptatt arbeidet til sjakklubben for barn og ungdom. Alisa er også tildelt UNICEP-orisen for hennes arbeid med krigsutsatte barn. Lokaler og utstyr er mangelvare, men der trår vi til i Fiodor Foreningen. Målet til Andriy og Alisa er å bygge opp et regional sjakksenter!!

Vi har bidratt litt, men mer er på vei nå i begynnelsen av november 🙂

Takk til min bror Oddgeir Omland som har jobbet med dette, Takk til Norsges sjakkforbund og til Olga der, og ikke minst til Systemkjøkken som har påtatt seg et langvarig sponsorat. Vi har mange som er raise av privatpersoner også, - og en av de mer kjente er Atle Grønn som har bidratt av egen lomme til å sette i gang dette.

 

Uten vår samarbeidspartner i Ukraina,  @Locals og @Natasha hadde dette ikke vært mulig. De er en humanitær organisasjon opprettet av modige mødre som velger å bli i sitt land og bidra til å slåss for friheten og hjelpe de barn og unge som skal bli fremtiden til dette stolte folket.

 

Følg oss på fb eller fiodor.no så får dere oppdateringer utover i november Da besøker vi de i Sumy.

 

Sjakklærer: Andriy Mikheiev

Alder: 51.

Utdanning: brannmann-redningsmann.

Arbeid: pensjonert. Jobber som korrespondent for en lokal avis, journalist for National Public Broadcasting Company of Ukraine og kameramann for et lokalt TV-program.

 

Alica er snart 18 år 🙂

Fiodor Foreningen (dere) støtter SJAKK I OKHTYRKA
(SUMY REGIONEN)
bottom of page