top of page

BBrave Kids 

Prosjekt nr 1 (av 16)

Fotball for barn i byen Izium, Øst i Ukraina

Vips hvis du ønsker å støtte: #739389

 

Izium, en by i nordøst Ukraina, på størrelse med Skien, bombet i filler og deretter okkupert i 6 måneder.

Den store fotballstadion hvor barn pleide å leke blei også bombet, sammen med skolene og rådhus og forsamlingslokaler. Når Moskovittene blei jaget ut etter okkupasjonen etterlot de seg absolutt ingenting. De robbet med seg alt, absolutt alt av ting fra klubben, - bortsett fra 3 fotballer.

Fotballtreningen er gjenopptatt i høst, etter at luftvern tar seg av mesteparten av innkommende fiendtlige raketter og droner.  

Det finnes en liten bane som er hel og der trenes de nå av ukuelige Ivan Izgorodin 

61 gutter og 3 jenter, men kun 3 baller altså og ikkeno annet utstyr.

Fiodor Foreningen har nå kjøpt inn og levert baller, nett, pumper, mål, kjegler etc til våre små atleter. 

Uten gode kontakter i Ukraina hadde vi ikke kunnet få dette til på en måte som sikrer at “alt kommer helt fram”. Her er det den lille humanitære organisasjonen @Locals, med @Natasha som har stått for kontakt og det praktiske. @Locals består av modige mødre som har valgt å bli igjen i Ukraina for å bidra der det virkelig gjelder.

 

Jada, det mangler fortsatt mye for fullverdig trening, men vi fortsetter å jobbe for å gi tilbake stjålne barndom til ukrainske barn!

Vil du hjelpe mer? Vips #739389

Fiodor Foreningen (jeg) besøker treninga i november, og bidrag mottas med takk, jeg skal bruke det med omtanke.  

 

For de som har fulgt oss så vet dere at vi har besøkt byen flere ganger, støttet det halvbombede sykehuset med medisiner, tepper, mat og klær og sko, og forøvrig de innbyggerne som er mest nødstilt. Olga har dere møtt og hennes far som er musikklærer (og som Olga kaller en “Rockstar”), - og vi har overnattet på akutten, i mangel på andre senger.

 

BBrave som folket i Izium, kom og bli med

bottom of page